Heddas       

träningsdagbok

Hedda är en Schapendoes-tjej som flyttade hem till oss den 2 oktober 3013, då 3.5 månader gammal. Hon kommer från Mamohs.

Jag har som mål att tävla lydnadsklass med henne samt någon av bruksgrenarna Personspår eller Personsök.

Jag vet att det är bra att föra träningsdagbok. Jag vet också att jag inte lär skriva varje gång vi tränar, men det jag skriver tänkte jag skriva här nedan så även andra kan ta det av det.

 


 

Inkallande

 

                            

 

3/7- 2014

Har ej skrivit här på länge nu, men vi har tränat det ibland och det har gått framåt varför hon får 2 klöver till idag.

Hon stannar (oftast), kommer som ett skott när jag ropar och sätter sig ofta i en bra eller nästan bra position

Nästa gång: Belöna mycket för att hon sitter kvar (för att förebygga tjuvstart), dvs kalla inte in varje gång!

 

3/12- 2013

Hon är ganska stabil på att stanna kvar så fr.o.m nästa gång ska jag börja kalla in henne vissa av gångerna och belöna på vänster sida.

 

2013-11-13

Hon förstår "stanna kvar", men är inte så stabil i det. Så jag ska träna på det mer!

Det är stor skillnad på om jag säjer "stanna kvar" eller bara "stanna". Hon är mer säker på det första och verkar koppla handlingen att stanna kvar till ordet "kvar",säjer jag bara "stanna" så verkar hon lite osäker på vad jag menar.

 

2013-11-05

Hon kan stanna längre stunder och jag kan gå längre. Det går framåt!

 

2013-10-29

Själva grejen att ropa hennes namn kommer spontant i vardagen och jag försöker att, i första hand, lägga in det då hon redan är påväg mot mig.

Så idag har vi börjat med "Sitt-stanna kvar". Det går ganska bra, jag kan gå kanske 3 meter, hon fattar att hon ska stanna tills jag kommer tillbaka.

Jag tänker träna på detta ganska länge innan jag börjar kalla in henne från den positionen för att få riktigt bra stadga där. Och när jag senare börjar kalla in henne tänker jag ändå varva med att ibland gå tillbaka och belöna för kvarsittandet.